woensdag 3 juni 2020

Choux de Bruxelles Mornay (Luxemburg)

CHOUX DE BRUXELLES MORNAY (SPRUITJES MET KAASSAUS)

1 kilogram spruitjes
2 deciliter water
2 theelepels zout
1 blaadje foelie
30 gram boter of margarine
30 gram bloem
2 deciliter melk
50 gram oude gemalen kaas


Maak de spruitjes schoon, was ze en doe ze in een pan met het water, zout en blaadje foelie. Kook de spruitjes in 20 minuten gaar. Smelt intussen de boter in een tweede pan, voeg de bloem toe en roer tot een roux ontstaan is. Schenk langzaam onder voortdurend roeren de melk bij de roux, tot een gladde saus is ontstaan. Laat de saus doorkoken en strooi de kaas in de saus. Giet de spruitjes af, verwijder het blaadje foelie en meng de spruitjes door de kaassaus.

4 personen

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: