woensdag 3 juni 2020

Clafouti aux Pruneaux (Luxemburg)

CLAFOUTI AUX PRUNEAUX (PRUIMENCAKE)

500 gram pruimen
150 gram boter of margarine
100 gram suiker
3 eieren
150 gram bloem
½ theelepel zout
2 eetlepels poedersuiker


Was de pruimen, ontpit ze en leg ze in een ovenschotel met een doorsnede van 24 centimeter. Doe boter en suiker in een kom en mix of roer tot een crèmeachtige witte massa ontstaan is. Voeg één voor één de eieren toe, zorg ervoor dat ze geheel opgenomen worden in de botermassa. Meng bloem en zout dooreen, zeef het en schep het bij gedeelten door het mengsel. Zorg dat alle bloem opgenomen wordt. Doe het cakedeeg over in de ovenschotel. Bak de cake in 30 minuten gaar en goudgeel in een voorverwarmde oven (175°C) Laat de cake na de baktijd nog 5 minuten in de oven staan. Bestuif de cake met de gezeefde poedersuiker. Dien de cake heet op, eventueel gegarneerd met geslagen room.

4 personen

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : nagerecht

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: