woensdag 3 juni 2020

Bo'neschlupp (Luxemburg)

BO’NESCHLUPP (SOEP VAN SPERZIEBONEN)

500 gram niet te fijne sperziebonen
4 - 5 aardappelen
1 kleine prei
1 ui
1 eetlepel bloem
1 blokje vleesbouillon
1 flinke kop verse room
2 liter water


De bonen in stukjes van 1 centimeter snijden en ze opzetten met 2 liter zeer zwak gezouten water. Aan de kook laten komen. Als de bonen halfgaar zijn de in stukjes gesneden aardappels en het bouillonblokje toevoegen. Intussen de in kleine stukjes gesneden ui en prei licht laten bruinen in wat boter. Bloem, peper en zout naar smaak toevoegen, de bloem licht laten kleuren en met voldoende water [op basis van de ingrediëntenlijst zou ik room zeggen] aanlengen, om zodoende een niet de dikke béchamelsaus te krijgen.
Als de bonen en de aardappels zeer gaar zijn deze béchamelsaus toevoegen en dit alles nog enkele minuten zachtjes laten koken. Deze soep met wel gebonden, maar niet dik zijn.
Deze soep wordt gegeten met pannenkoeken (niet gezoet) en vormt dus een volledige maaltijd, die verkwikkend is en die in het warme seizoen met plezier door groot en klein, dorpsbewoners en stedelingen, wordt gegeten.

4 personen

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Mme Paul Reuter, in Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A Landwehr-Cléjan en mevr. E.C. Luns-Barones van Heemstra

Geen opmerkingen: