RIVIERKREEFTJES OP LUXEMBURGSE WIJZE
40 verse rivierkreeftjes
50 gram boter
2 uien, gepeld en kleingesneden
4 eetlepels gehakte peterselie
4 eetlepels gehakte dragon
2 laurierbladeren
2 takjes selderij
½ deciliter azijn
½ liter witte (Luxemburgse) wijn
Was de kreeftjes goed onder koud stromend water. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien 3 minuten. Voeg er de peterselie, de dragon, de laurierbladeren en de selderij aan toe. Schep alles goed door elkaar en laat het mengsel circa 1 minuut fruiten. Schenk de azijn en de wijn in de pan en breng het mengsel aan de kook. Doe de rivierkreeftjes in de pan. Leg het deksel op de pan en laat de kreeftjes in 15 minuten boven een grote hittebron gaar koken. Schep de kreeftjes met een schuimspaan uit de pan en stapel ze op een schaal. Schenk het kookvocht er over uit.
4 personen
land : Luxemburg
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten