woensdag 3 juni 2020

Peres amb Vi Negre (Andorra)

PERES AMB VI NEGRE (PEREN IN RODE WIJN)

Ook populair in Spanje, maar dan zonder zwarte peper, iets wat je weer wel in de Provence tegenkomt.

¼ liter stevige rode wijn
½ kaneelstokje
½ eetlepel zwarte peperkorrels
50 gram suiker
2 stevige rijpe peren


¼ Liter stevige rode wijn aan de kook brengen met een ½ kaneelstokje, ½ eetlepel zwarte peperkorrels en 50 gram suiker. Twee stevige, maar wel rijpe peren (bijvoorbeeld Bonne Louise) schillen, halveren en klokhuis eruit halen. In de kokende wijn leggen, vuur temperen, 10 minuten pocheren, daarbij af en toe omdraaien met een houten lepel. Peren uit het vocht nemen. Wijn desgewenst nog wat inkoken. Alles laten afkoelen. De saus zeven, over de peren schappen.

2 personen

gebied : Andorra
gerechtsoort : nagerecht

bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor

Geen opmerkingen: