woensdag 3 juni 2020

Purée de Pommes de Terre (Luxemburg)

PURÉE DE POMMES DE TERRE (AARDAPPELPUREE)

1 kilogram aardappelen
50 gram boter of margarine
1 deciliter melk
zout
peper
nootmuskaat


Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in 1 deciliter water in 20 minuten gaar. Giet eventueel overtollig vocht af en maak de aardappelen met een pureestamper of mixer fijn. Doe de boter en melk in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg het vocht, zout, peper en nootmuskaat toe aan de aardappelen en mix tot de massa goed luchtig is. Warm de puree onder voortdurend roeren goed door.

4 personen

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: