PURÉE DE POMMES DE TERRE (AARDAPPELPUREE)
1 kilogram aardappelen
50 gram boter of margarine
1 deciliter melk
zout
peper
nootmuskaat
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in 1 deciliter water in 20 minuten gaar. Giet eventueel overtollig vocht af en maak de aardappelen met een pureestamper of mixer fijn. Doe de boter en melk in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg het vocht, zout, peper en nootmuskaat toe aan de aardappelen en mix tot de massa goed luchtig is. Warm de puree onder voortdurend roeren goed door.
4 personen
gebied : Luxemburg
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan
woensdag 3 juni 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten