RUNDVLEESBOUILLON MET MERGBALLETJES
1 liter heldere rundvleesbouillon
1 flinke mergpijp
1 ei
zout
peper
nootmuskaat naar smaak
veel peterselie
Het rauwe merg uit het been halen en fijnmaken met een vork. Er het ei, zout, peper en een beetje nootmuskaat, fijngehakte peterselie en voldoende paneermeel aan toevoegen om een dik deeg te maken.
Hiervan kleine balletjes maken ter grootte van een dikke hazelnoot. Ze in de kokende bouillon deponeren en ze gedurende 2 of 3 minuten zachtjes laten pocheren. Opdienen.
4 personen
gebied : Luxemburg
gerechtsoort : soep
bron : Mme Paul Reuter, in Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra
donderdag 4 juni 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten