donderdag 4 juni 2020

Rundvleesbouillon met mergballetjes (Luxemburg)

RUNDVLEESBOUILLON MET MERGBALLETJES

1 liter heldere rundvleesbouillon
1 flinke mergpijp
1 ei
zout
peper
nootmuskaat naar smaak
veel peterselie


Het rauwe merg uit het been halen en fijnmaken met een vork. Er het ei, zout, peper en een beetje nootmuskaat, fijngehakte peterselie en voldoende paneermeel aan toevoegen om een dik deeg te maken.
Hiervan kleine balletjes maken ter grootte van een dikke hazelnoot. Ze in de kokende bouillon deponeren en ze gedurende 2 of 3 minuten zachtjes laten pocheren. Opdienen.

4 personen

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : soep

bron : Mme Paul Reuter, in Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra

Geen opmerkingen: