donderdag 4 juni 2020

Mizi (Malta)

MIZI (ANTIPASTI MET TYPISCH MALTESE KAAS)

1 gbejniet of feta of verse geitenkaas*
2 grote stevige rijpe tomaten
2 eetlepels kappertjes
zout
peper
2 eetlepels (tapenade van) gedroogde tomaten
150 gram groene knoflookolijven, uitgelekt
1 stokbrood of rond luchtig vloerbrood, in plakjes

* Gbejniet, letterlijk: ‘kleine kaasjes’ zijn hoofdzakelijk van schapenmelk en een enkele keer van geitenmelk gemaakt. Vers hebben ze een bobbelig oppervlak en zijn ze wit van kleur. Ingelegd in grof gemalen peper in potten en afgedekt met olie of rode wijnazijn krijgen ze een wat gelere kleur en dan noemt men ze talbzar. Ze zijn dan langer houdbaar.


Snij de kaas in blokjes. Snij de tomaten in stukjes en meng ze met de kappertjes, flink peper en wat zout naar smaak. Serveer de kaas met het tomatenmengsel, de gedroogde tomaten en olijven. Serveer met het brood.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

land : Malta
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair augustus 2002

Geen opmerkingen: