donderdag 4 juni 2020

Fraises au Fromage Rose (Luxemburg)

FRAISES AU FROMAGE ROSE (AARDBEIENKWARK)

500 gram aardbeien
1 eetlepel kirsch
30 gram poedersuiker
150 gram kwark
1 eierdooier


Was de aardbeien voorzichtig, verwijder de kroontjes en houd 20 mooie aardbeien achter voor de garnering. Doe deze aardbeien in een kom en voeg de kirsch en de helft van de poedersuiker toe. Wrijf de overige aardbeien door een plastic zeef. Klop de kwark met de eierdooier tot een gladde massa ontstaan is, roer de aardbeienmoes en de resterende suiker erdoor. Verdeel de aardbeienkwark over vier glazen schaaltjes en garneer ze met de achtergehouden aardbeien.

4 personen

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : nagerecht

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: