donderdag 4 juni 2020

Luxemburgse haringsalade (Luxemburg)

LUXEMBURGSE HARINGSALADE

3 zoute haringen met kuit, gefileerd
1 theelepel mosterd
3 eetlepels olijfolie
4 eetlepels witte wijnazijn
1/8 liter zure room
2 uien, gepeld en kleingesneden
3 eetlepels gesneden bieslook
4 eetlepels gehakte peterselie
zout
paprikapoeder
2 zoetzure appels, geschild, van klokhuizen ontdaan en in dunne partjes gesneden


Haal de kuit uit de haringen en snijd de filets in smalle reepjes. Leg de haringreepjes in een kom. Wrijf de kuit fijn en roer er de mosterd, de olie, de azijn en de zure room door. Roer de uien, het bieslook en de peterselie door de saus en breng deze op smaak met wat zout en paprikapoeder. Schenk de saus over de haringreepjes. Leg er de partjes appel bovenop. Schep de salade aan tafel luchtig door.

4 personen

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee

Geen opmerkingen: