zaterdag 23 november 2019

Mais-garnalenkoekjes met koriandersaus (Thailand)

MAIS-GARNALENKOEKJES MET KORIANDERSAUS

175 gram maiskorrels
2 losgeklopte eieren
3 gesnipperde lente-uitjes
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 theelepel paprikapoeder
70 gram bloem
100 gram gekookte gepelde garnalen
zout
peper
frituurolie verhitten
1 eetlepel fijngesneden koriander

KORIANDERSAUS
75 gram fijne tafelsuiker
85 milliliter witte wijnazijn
2 fijngesneden rode pepers
1 eetlepel fijngesneden koriander


Koriandersaus: 75 Gram fijne tafelsuiker en 85 milliliter witte wijnazijn al roerende zachtjes verwarmen tot suiker oplost. Op hoog vuur in 5 minuten laten inkoken tot lichte siroop. 2 Fijngesneden rode pepers en 1 eetlepel fijngesneden koriander erdoor roeren en laten afkoelen.
Mais-garnalenkoekjes: 175 Gram maiskorrels, 2 losgeklopte eieren, 3 gesnipperde lente-uitjes, 2 uitgeperste teentjes knoflook en 1 theelepel paprikapoeder mengen. 70 Gram bloem erdoor roeren. 100 Gram gekookte gepelde garnalen, zout en peper toevoegen. 2 ½ Centimeter frituurolie verhitten. Met 2 lepels bolletjes beslag in hete olie laten glijden en 4 - 5 minuten bakken. 1 Eetlepel fijngesneden koriander erover strooien.
Met koriandersaus serveren.

16 stuks

voedingswaarde : 340 kcal per stuk
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip Culinair november 1995

Geen opmerkingen: