zaterdag 23 november 2019

Schol in bakpapier

SCHOL IN BAKPAPIER

300 gram wortelen, in blokjes
zout
peper
200 gram groene kool, in dunne reepjes
2 eetlepels boter of margarine
400 gram voorgekookte krielaardappelen
4 lente-uitjes, in stukjes van 2 centimeter
12 scholfilets, totaal 600 gram
2 blaadjes laurier, gehalveerd
1 eetlepel fijngesneden tijm
1 theelepel fijngesneden dragon

SAUS
1 eetlepel boter of margarine
2 sjalotjes, fijngesneden
1 deciliter visbouillon
1 deciliter droge witte wijn
1 deciliter slagroom
zout
peper
2 eetlepels fijngesneden bieslook


Wortelen in ruim water met zout 5 minuten koken. Groene kool in ruim kokend water met zout 1 minuut koken. Oven voorverwarmen op 200°C. Midden van 4 stukken bakpapier van 30 x 30 centimeter dun met boter bestrijken. Wortelen, kool, aardappelen en lente-ui in midden van bakpapier leggen. Groenten met zout en peper bestrooien. Vis op groenten leggen en ook met zout en peper bestrooien. Laurier, tijm en dragon over vis strooien en rest van boter over vis verdelen. Randen van bakpapier naar elkaar toebrengen en pakketjes goed dichtvouwen. Pakketjes op bakplaat leggen en in midden van oven 10 - 15 minuten bakken.
Boter verhitten en sjalotjes 5 minuten zacht bakken. Bouillon en wijn toevoegen en 10 minuten op zacht vuur inkoken. Slagroom erdoor roeren en nog 5 minuten inkoken. Saus met zout en peper op smaak brengen en bieslook erdoor roeren. Pakketjes aan tafel openmaken en met saus serveren.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair november 1995

Geen opmerkingen: