zaterdag 23 november 2019

Garnalencocktail met asperges en mandarijntjes

GARNALENCOCKTAIL MET ASPERGES EN MANDARIJNTJES

6 - 8 groene asperges
½ blikje mandarijnpartjes
2 slabladeren
100 gram garnalen
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels whisky
zout
peper
tabasco
4 sinaasappelschijfjes


Snijd aan e onderkant het kleine harde stukje (2 centimeter) van de asperges af en snijd de asperges in 3 - 4 stukken. Kook de asperges in 10 minuten gaar, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Laat de mandarijntjes uitlekken.
Leg in 2 coupes een slablad en verdeel de asperges, de mandarijn en de garnalen erover. Roer een sausje van de mayonaise, de yoghurt, de ketchup, de whisky en wat tabasco. Schep de saus over de cocktail. Garneer met de sinaasappel.

2 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 12 / 7 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 15 november 1995

Geen opmerkingen: