zaterdag 23 november 2019

Roergebakken schnitzelreepjes met snijbonen

ROERGEBAKKEN SCHNITZELREEPJES MET SNIJBONEN

250 gram snijbonen
200 gram varkensschnitzel
½ rode paprika
1 klein blikje mini-maiskolfjes
20 gram boter
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels pindakaas
1 theelepel sambal
zout
peper
30 gram cashewnoten


Haal de snijbonen af, snijd ze in ruitjes van 2 - 3 centimeter en kook ze in 6 - 7 minuten gaar. Spoel ze in een vergiet met koud water af. Snijd het vlees in reepjes en de paprika in stukjes. Laat de maiskolfjes uitlekken en snijd ze in 3 stukken.
Verhit de boter in een wok of koekenpan en bak het vlees rondom bruin en in 5 minuten gaar. Bak na 2 minuten de stukjes paprika mee. Voeg de snijbonen en de mais toe en roerbak op hoog vuur tot ze warm zijn. Roer dan de ketjap, de pindakaas, de sambal en ½ kopje water door elkaar en schenk de saus al roerend in de pan. De saus moet licht gebonden zijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep tot slot de cashewnoten erdoor en serveer direct.
Lekker met Atjar van witte kool en paprika.

2 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Menu 15 november 1995

Geen opmerkingen: