zaterdag 23 november 2019

Tomaten-basilicumstamppot met sjalottensaus

TOMATEN-BASILICUMSTAMPPOT MET SJALOTTENSAUS

1¼ kilogram aardappelen, geschild, in blokjes
zout
peper
50 gram boter of margarine
750 gram tomaten, ontveld, in vieren
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
½ - 1 pakje basilicum (diepvries of vers)
5 kerstomaatjes, in vieren

SJALOTTENSAUS
30 gram boter of margarine
6 sjalotjes, gesnipperd
½ eetlepel wijnazijn
1½ deciliter kruidenbouillon (van tablet)
zout
peper


Aardappels in water met zout in 20 minuten gaar koken. 25 Gram boter verhitten en tomaat met Italiaanse kruiden al omscheppend 2 minuten bakken.
In 30 gram boter sjalot zachtjes bakken. Azijn en bouillon toevoegen en saus aan de kook brengen. 3 Minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper.
Aardappels fijnstampen met gebakken tomaat, basilicum en 25 gram boter. Kerstomaatjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper. Saus bij stamppot serveren.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Culinair november 1995

Geen opmerkingen: