zondag 1 januari 2017

Topinambur Fritti (Italië)

TOPINAMBUR FRITTI (GEBAKKEN AARDPEER)

500 gram aardperen
zout
plantaardige olie, genoeg voor een laag van ongeveer ½ centimeter in de koekenpan


Schil de aardperen met een dunschiller. Als u geen hekel heeft aan de schil, dan kunt u ook volstaan met de aardperen goed onder stromend water af te borstelen. Snij de aardperen in zeer dunne plakjes. Was de plakjes in water dat u steeds ververst. Dit is niet alleen nodig om achtergebleven zand of aarde, maar ook zetmeel te verwijderen. Dep de plakjes goed droog met keukenpapier of een doek. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Als de olie zeer heet geworden is, laat dan een paar plakjes in de pan glijden, niet te veel tegelijk. Als ze aan de ene kant een mooie bruine kleur gekregen hebben, draai ze dan om en laat de andere kant bakken. Haal de plakjes met een schuimspaan uit de pan en leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Als alle plakjes gebakken zijn, strooi er dan wat zout over en serveer direct.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De mooiste Italiaanse recepten : Hoogtepunten uit de klassieke Italiaanse kookkunst / Marcella Hazan

Geen opmerkingen: