maandag 2 januari 2017

Insalata di Spinaci e Topinambur (Italië)

INSALATA DI SPINACI E TOPINAMBUR (SPINAZIE- EEN AARDPEERSALADE)

250 gram topinamboer (aardperen)
250 gram zeer jonge verse spinazie
zout, naar smaak
versgemalen peper, naar smaak
olijfolie
rode wijnazijn, bij voorkeur Franse


Zet de aardperen een paar minuten in koud water, borstel ze af onder koud stromend water of schil ze als u de wat hardere schil niet wilt eten. Snij de aardperen in zo dun mogelijke plakjes en leg ze in een slakom. Haal de steeltjes van de spinazie, trek tegelijkertijd het dikkere gedeelte van de bladnerven eraf. Was de spinazie in koud water totdat het water helder blijft. Laat de spinazie uitlekken en schud zoveel mogelijk water van de bladeren. Leg de bladeren in een theedoek, pak deze op en schud het overgebleven water er boven de gootsteen af. Scheur de bladeren en doe ze bij de aardpeer in de slakom. Schep de salade vlak voor het serveren om met zout, peper, niet te veel olijfolie en een klein scheutje azijn.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : salade

bron : De mooiste Italiaanse recepten : Hoogtepunten uit de klassieke Italiaanse kookkunst / Marcella Hazan

Geen opmerkingen: