MELONE AL VINO BIANCO (MELOEN MET WITTE WIJN)
De meloenen moeten rijp maar niet papperig zijn. Een rijpe meloen klinkt hol als u er met uw vinger op tikt en zal zoet ruiken.
2 Cantaloupe meloenen
3 deciliter droge witte wijn
2 eetlepels Marsala
takjes bernagie of munt
Snij de meloenen overdwars doormidden. Schep er zorgvuldig de pitjes met de kern uit en steek dan met een meloenschepje bolletjes uit het vruchtvlees. Doe de bolletjes over in een kom, schenk er de wijn en Marsala over en laat ze 1 uur marineren. Koel in die tijd ook de uitgeschepte meloenhelften. Vul de meloenhelften met de bolletjes, schenk er de marinade op en garneer met takjes bernagie of munt.
4 personen
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Italië : De Toscaanse keuken / Elizabeth Cornish
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten