maandag 2 januari 2017

Mango e Fragole al Vino Bianco (Italië)

MANGO E FRAGOLE AL VINO BIANCO (MANGO EN AARDBEIEN IN WITTE WIJN)

2 kleine rijpe mango’s
350 gram verse aardbeien
2 eetlepels suiker
1 citroen met een mooie schil
ruim 2 deciliter zoete witte wijn, bijvoorbeeld Moscato, Vin Santo, Sauternes of Auslese Riesling


Schil de mango’s en snij het vlees los van de pitten. Maak er stukjes van en doe ze in een kom. Spoel de aardbeien in koud water en haal de kroontjes eraf. Als ze erg klein zijn, laat ze dan heel; als ze wat groter zijn snij ze dan in de lengte door. Doe ze bij de mango’s in de kom. Strooi er suiker over. Rasp de hele schil van de citroen over de vruchten maar zonder het wit. Voeg wijn toe. Meng het fruit voorzichtig door elkaar. Zet het 1 tot 2 uur in de koelkast en serveer in kleine glazen schaaltjes.

6 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : De mooiste Italiaanse recepten : Hoogtepunten uit de klassieke Italiaanse kookkunst / Marcella Hazan
Een reactie plaatsen