maandag 2 januari 2017

Sinaasappelsorbetijs met Camparisiroop (Italië)

SINAASAPPELSORBETIJS MET CAMPARISIROOP

350 milliliter bloedsinaasappelsap
175 gram witte basterdsuiker
100 milliliter Campari


In pan 300 milliliter sinaasappelsap met 125 gram suiker en 300 milliliter water al roerend verwarmen tot suiker is opgelost (niet laten koken). Pan van vuur nemen. Mengsel iets laten afkoelen en in diepvriesdoos schenken. Doos 2 uur in vriezer zetten. Uit vriezer halen en mengsel met vork loshalen. Doos weer terug in vriezer zetten en mengsel elk halfuur met vork loshalen. Na 4 - 5 uur heeft het sorbetijs de juiste structuur. In pannetje Campari met rest van sinaasappelsap en suiker aan de kook brengen. Mengsel tot 100 milliliter inkoken, pan van vuur nemen en siroop laten afkoelen.
Grove krullen of 8 bolletjes ijs in vier glazen coupes scheppen en Camparisiroop erover schenken.

4 personen

voedingswaarde : 245 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 / 240 / 5 minuten

land : Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Ellen Rijghard [De-Heksenketel]

Geen opmerkingen: