SINAASAPPELSORBETIJS MET CAMPARISIROOP
350 milliliter bloedsinaasappelsap
175 gram witte basterdsuiker
100 milliliter Campari
In pan 300 milliliter sinaasappelsap met 125 gram suiker en 300 milliliter water al roerend verwarmen tot suiker is opgelost (niet laten koken). Pan van vuur nemen. Mengsel iets laten afkoelen en in diepvriesdoos schenken. Doos 2 uur in vriezer zetten. Uit vriezer halen en mengsel met vork loshalen. Doos weer terug in vriezer zetten en mengsel elk halfuur met vork loshalen. Na 4 - 5 uur heeft het sorbetijs de juiste structuur. In pannetje Campari met rest van sinaasappelsap en suiker aan de kook brengen. Mengsel tot 100 milliliter inkoken, pan van vuur nemen en siroop laten afkoelen.
Grove krullen of 8 bolletjes ijs in vier glazen coupes scheppen en Camparisiroop erover schenken.
4 personen
voedingswaarde : 245 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 / 240 / 5 minuten
land : Italië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Ellen Rijghard [De-Heksenketel]
maandag 2 januari 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten