maandag 2 januari 2017

Macedonia di Uva Bianca e Nera (Italië)

MACEDONIA DI UVA BIANCA E NERA (VRUCHTENSALADE VAN WITTE EN BLAUWE DRUIVEN)

Dit is een prachtige vruchtensalade. Het contrast van de doorgesneden ronde blauwe druiven en de mooie ovale witte druiven is een mooi gezicht. Het is prettig eten als er geen pitten behoeven te worden ingeslikt of uitgespuwd.

500 gram witte druiven zonder pit
500 gram blauwe druiven
1 citroen, met een mooie schil
3 eetlepels suiker
vers uitgeperst sap van 3 sinaasappelen


Spoel zowel de witte als blauwe druiven in koud water af. Haal de witte druiven van de tros en doe ze in een schaal. Haal de blauwe druiven van de tros en doe ze in een bord. Hou iedere druif vast met de kant waar de steel gezeten heeft naar boven. Snij de druif in het midden door, houd de druif aan de ene kant vast vlak boven de insnijding en draai de andere kant er dan af. U hebt dan twee gelijke delen. De pitten kunt u er nu zo uitwippen. Doe de ontpitte druiven bij de witte in de kom. Rasp de hele schil van de citroen in de kom, maar zorg ervoor dat u het wit onder de schil niet mee raspt. Strooi er suiker over. Voeg sinaasappelsap toe, zodat de vruchten net onderstaan. Meng de ingrediënten goed door elkaar en zet de salade 2 tot 3 uur voor het serveren in de koelkast. Laat niet langer staan, de druiven worden dan zuur.

5 - 8 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : De mooiste Italiaanse recepten : Hoogtepunten uit de klassieke Italiaanse kookkunst / Marcella Hazan

Geen opmerkingen: