AARDAPPELPUREE MET ROOM EN OLIE
500 gram aardappelen (afkokers)
zout
(versgemalen) peper
5 eetlepels slagroom
2 eetlepels olijfolie
Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in stukken van gelijke grootte.
Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Verhit de slagroom en roer die door de puree. Klop de olie door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Variaties :
- Aardappelpuree met gedroogde tomaten : Roer 4 gesnipperde, gedroogde tomaten door de puree.
- Aardappelpuree met olijven : Roer 12 gesnipperde knoflookolijven door de puree.
2 personen
voedingswaarde : 325 kcal per persoon
bereiding / afwerking : 30 / 5 min.
land : Italië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Koken op z’n Italiaans (Het Nederlands Zuivelbureau)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten