zondag 1 januari 2017

Insalata Mista (Toscane, Italië)

INSALATA MISTA (GEMENGDE SALADE)

Een verse salade komt het meest tot zijn recht met een eenvoudig sausje van wat goede olijfolie met een snuf zout en peper. Azijn komt er niet aan te pas, want dat komt de smaak niet ten goede.

2 kroppen radicchio
1 gele paprika, ontzaad en in reepjes gesneden
50 gram sperziebonen, gekookt en in handzame stukjes gebroken
2 grote pomodoro-tomaten, in plakken
zout
vers gemalen zwarte peper
1 - 2 eetlepels olijfolie


Maak de blaadjes van de radicchio los en doe ze dan in de slacentrifuge of vouw ze in een theedoek en slinger er het vocht uit. Meng de radicchio met e paprika, sperziebonen en tomaten in een grote kom, strooi er zout en peper over en druppel er olijfolie naar smaak op. Schep alles losjes om en dien dan op.

4 personen

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : salade

bron : Italië : De Toscaanse keuken / Elizabeth Cornish
Een reactie plaatsen