zondag 1 januari 2017

Patate al Forno (Toscane, Italië)

PATATE AL FORNO (GEBAKKEN AARDAPPELEN MET ROZEMARIJN EN KNOFLOOK)

Een eenvoudige, maar toch heerlijke manier om aardappelen te bereiden.

2 takjes verse rozemarijn
1 kilogram nieuwe aardappelen
zout
3 teentjes knoflook, uitgeperst
6 eetlepels olijfolie
versgemalen peper naar smaak


Stroop de bladeren van de takjes rozemarijn. Boen de aardappelen goed schoon en kook ze gaar in water met zout naar smaak. Laat ze uitlekken, snijd ze eventueel doormidden en doe ze in een ovenvaste schaal, samen met de rest van de ingrediënten. Schud alles goed door elkaar en bak de aardappelen 30 tot 40 minuten goudbruin in een op 200° C voorverwarmde oven.

4 personen

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan

Geen opmerkingen: