zondag 1 januari 2017

Panforte di Siena (Siena, Toscane, Italië)

PANFORTE DI SIENA (SIENNESE KRUIDKOEK)

100 gram amandelen, geschaafd
100 gram hazelnoten, gehakt
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen nootmuskaat
50 gram zelfrijzend bakmeel
275 gram gekonfijte schilletjes
3 eetlepels honing
50 gram fijne witte suiker
poedersuiker


Meng de noten met de kruiden, bloem en de gekonfijte schilletjes. Doe de honing met de suiker in een grote pan met zware bodem en laat al roerend voorzichtig koken totdat een drupje ervan een bolletje vormt in een glas koud water. Voeg het koekmengsel aan de inhoud van de pan toe en roer zorgvuldig door. Breng het mengsel over in een ingevette en met bloem bestoven springvorm met een doorsnee van 20 centimeter en laat 30 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven bakken tot een in het midden gestoken breinaald er schoon uitkomt. Laat iets afkoelen, verwijder dan het bovenstuk van de vorm en bestrooi de koek met poedersuiker. Laat volledig afkoelen en snij hem dan in plakken. Serveer bij een kopje koffie.

4 personen

gebied : Siena, Toscane, Italië
gerechtsoort : gebak

bron : Italië : De Toscaanse keuken / Elizabeth Cornish

Geen opmerkingen: