zondag 1 januari 2017

Krielaardappelen met rozemarijn en knoflook (Italië)

KRIELAARDAPPELEN MET ROZEMARIJN EN KNOFLOOK

750 gram krielaardappelen*
zout
25 gram boter
2 knoflookteentjes
2 eetlepels olijfolie
4 takjes rozemarijn

* Of neem geschilde (vastkokende) aardappelen, kook die en snijd ze in partjes.


Borstel de aardappelen onder koud stromend water schoon.
Kook de aardappelen in ruim water met zout in 15 minuten bijna gaar. Giet de aardappelen af en halveer de grotere exemplaren.
Smelt de boter en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit. Neem de pan van het vuur en roer de olie door de boter.
Knip 3 takjes rozemarijn in stukjes van 3 centimeter.
Meng, in een lage, wijde ovenschaal, de aardappelen, het knoflookmengsel en de rozemarijn door elkaar. Leg het vierde takje rozemarijn er in z’n geheel tussen.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Zet de aardappelen in het midden van de oven en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en helemaal gaar; schep de aardappelen 1 à 2 keer om.

4 personen

voedingswaarde : 235 kcal per persoon
bereiding / afwerking : ca. 20 / 5 min.

land : Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Koken op z’n Italiaans (Het Nederlands Zuivelbureau)

Geen opmerkingen: