zondag 1 januari 2017

Patate con Diavolicchio (Basilicata, Italië)

PATATE CON DIAVOLICCHIO (PIKANTE AARDAPPELSALADE)

De koks in Basilicata gebruiken kleine rode pepers (perperoncino) in elk gerecht. Toen er in deze streken nog veel malaria heerste, dacht men dat de peperoncino deze kon genezen.

4 aardappelen (geen afkokers)
zout
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 rode chilipeper, fijngehakt, of ½ theelepel chilipoeder
4 eetlepels olijfolie
fijngehakte verse peterselie


Kook de aardappelen (met schil) gaar in water met zout. Schil ze en snijd ze in plakken. Fruit de knoflook en chilipeper in de helft van de olijfolie, tot de knoflook goudgeel is. Neem de pan van het vuur, voeg de rest van de olie toe en schep het mengsel voorzichtig door de plakken aardappel. Breng het gerecht op smaak met zout en bestrooi het met fijngehakte peterselie. Dien de salade koud op.

4 personen

gebied : Basilicata, Italië
gerechtsoort : salade

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan
Een reactie posten