zondag 1 januari 2017

Salsa di Funghi (Italië)

SALSA DI FUNGHI (PADDENSTOELENSAUS)

200 gram porcini, of andere verse paddenstoelen
1 kleine ui
1 eetlepel bloem
1½ deciliter room
2 eetlepels boter
peper
zout


Spoel de gedroogde porcini af en laat ze 1 uur weken in lauw water. Kijk goed of er geen zand is achtergebleven. Zeef het weekvocht en bewaar het. Fruit de gehakte ui glazig in de boter en voeg de gewassen en in reepjes gesneden verse paddenstoelen toe. Laat de paddenstoelen, voorzichtig roerend, sudderen tot alle vocht is verdwenen. Laat de porcini op iets hoger vuur meebakken. Strooi de bloem erover, blijf roeren, giet het weekvocht van de porcini erbij en laat alles nog 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg room, zout en peper toe en laat de saus op een hoog vuur een beetje indikken.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : saus

bron : Tartufo - Tartuffe : Comédie gastronomique / Rob Scholte

Geen opmerkingen: