SPINACI IN PADELLA (SPINAZIE UIT HET PANNETJE)
1,5 kilogram spinazie, gewassen, steeltjes en lelijke blaadjes verwijderd
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gehakt
zout
vers gemalen zwarte peper
Doe de spinazie in een pan, doe er het deksel op en laat met het aanhangende water voorzichtig 8 minuten koken tot de spinazie geslonken maar nog frisgroen is. Laat uitlekken, knijp er het overtollige vocht uit en hak de groente dan grof. Verhit de olie in een pan en laat de knoflook goudbruin bakken. Roer er de spinazie door, strooi er royaal zout en peper over en laat dan een paar minuten sudderen totdat de olie opgenomen en de spinazie door en door warm is. Dien onmiddellijk op.
4 personen
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Italië : De Toscaanse keuken / Elizabeth Cornish
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten