zaterdag 1 oktober 2016

Torta di Banana (Zuid-Amerika)

TORTA DI BANANA (BANANENCAKE)

100 gram bloem
1 opgehoopte theelepel bakpoeder
100 gram boter of margarine
100 gram suiker
1 pakje vanillesuiker
2 eieren
100 gram gepelde en fijngehakte walnoten
2 bananen
zout


Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter een cakevorm van 30 x 7 centimeter en bestuif deze met bloem. Roer de boter of de margarine met de suiker, de vanillesuiker en het zout tot een schuimige massa. Zeef de bloem met het bakpoeder. Roer nu een voor een de hele eieren door de botermassa, totdat ze erin opgenomen zijn. Doe er dan de nogmaals gezeefde bloem bij en roer alles goed door elkaar tot een gladde massa. Pel de bananen, wrijf ze op een bord fijn, meng er de walnoten door en roer dit vlug door de cakemassa. Vul er de vorm mee, strijk het deeg wat naar de zijkanten van de vorm omhoog en bak de cake in 1¼ uur gaar en goudgeel. Laat hem op een taartrooster bekoelen.

4 personen

gebied : Zuid-Amerika
gerechtsoort : gebak

bron : Het Internationaal kookboekje / Heleen A. M. Halverhout