INDIVIDUAL SALAD-DINNER (ÉÉNPERSOONS SLA)
Toch voor 4 personen!
SLA
1 groot, gaaf slablad per persoon en de rest van de slakrop, waarvan de mooiste binnenste gele slablaadjes 4 eetlepels heel fijngeplozen sla moeten opleveren
½ bosje radijsjes
2 kleine, heel fijn gehakte uitjes
2 appels of 2 plakken ananas of 1 blikje ananasafsnijdsel uit blik (pineapple chunks staat op het blikje)
1 sinaasappel
1 banaan
4 hardgekookte eieren
1 theelepel suiker
zout
OM ERBIJ ROND TE DIENEN
een schaal met warme aardappelpuree
een schaal met 300 g gemengde vleeswaren
de rest van de slakrop tot sla aangemaakt met olie of azijn, of met slasaus
een flesje slasaus of een sauskom met mayonaise
Maak de aardappelpuree. Leg de vleeswaren netjes, soort bij soort, dakpansgewijs op een vleesschotel. Maak de slakrop schoon, neem er 4 mooie slabladeren af. Pluis de rest van de slabladeren fijn en pluis (niet snijden of hakken dus) de mooiste gele blaadjes zeer fijn. Maak de radijs schoon en snijd deze in plakjes. Snipper de appels, of hak de ananas fijn. Verdeel de sinaasappel in 4 of 8 schijven, snijd de banaan in plakjes. Meng deze vruchten met de radijs, wat zout, de ui en de theelepel suiker door elkaar, onder toevoeging van de gele slablaadjes. Leg nu op ieders bord - een groot plat bord - een afgedroogd slablad, en stapel hier een bergje ‘sla’ op. Zet dit bord voor iedere tafelgenoot neer. Dien er dan de aparte schotels bij rond: de warme aardappelpuree, de vleeswaren, de sla en de slasaus of mayonaise. Ieder legt dan een portie ervan om het bergje sla, en doet naar eigen smaak saus of mayonaise erover.
4 personen
land : Australië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Het Internationaal Kookboekje / Heleen A. M. Halverhout
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten