zaterdag 1 oktober 2016

Bigos met hamlappen (Polen)

BIGOS MET HAMLAPPEN (POOLSE ZUURKOOLSCHOTEL)

200 gram hamlappen of magere speklappen
zout
peper
paprikapoeder
50 gram boter
100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek
4 grote uien
1 teentje knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
snufje tijm
2 laurierblaadjes
2 theelepels oregano of marjolein
scheutje bouillon of witte wijn
600 gram zuurkool
1 rookworst


Bestrooi het in blokjes gesneden vlees met zout, peper en paprikapoeder. Smelt in een braadpan de boter en bak hierin het vlees en het spek goudbruin. Doe hier de in ringen gesneden uien en de fijngehakte knoflook bij en bak het mengsel tot de uien bruin zijn. Voeg de tomatenpuree, de kruiden en de bouillon of witte wijn toe. Leg de zuurkool op het vlees, sluit de pan en laat alles 20 minuten zachtjes sudderen. Kook de worst zonodig gaar en snijd deze in plakjes. Roer de worst door de zuurkool en verwarm de Bigos nog 5 minuten. Lekker met aardappelpuree.

4 personen

land : Polen
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]