zaterdag 1 oktober 2016

Rollade met paddenstoelenvulling (Polen)

ROLLADE MET PADDENSTOELENVULLING

1 ui
125 gram paddenstoelen
1 eetlepel paneermeel
1 eierdooier
zout
zwarte peper
4 runderrollades
mosterd
50 gram vet gerookt spek
1 eetlepel meel
1 glas rode wijn
1/8 liter zure room
laurierblad


De ui pellen en fijnsnijden. Paddenstoelen schoonborstelen en fijnsnijden. De ui in hete olie fruiten, paneermeel erover strooien en even roosteren. Paddenstoelen toevoegen, kort aanbakken en het ui-paddenstoelenmengsel laten afkoelen.
Eierdooier onder het mengsel roeren en met zout en peper op smaak brengen.
De rollades aan de rand insnijden, met zout en peper bestrooien en dun met mosterd bestrijken. Het paddenstoel-uimengsel hierop verdelen, plakken vlees oprollen en met een tandenstoker en keukengaren dichtbinden.
Spek in blokjes snijden en in een braadpan aanbakken, daarna de rollades toevoegen. Rondom bruin braden en licht met meel bestuiven. Rode wijn en wat water toevoegen. Laurierblad toevoegen en de rollades 50 minuten laten smoren.
Laurierblad verwijderen, de saus met zure room aanlengen en over de rollades gieten.

4 personen

land : Polen
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : http://www.student.kuleuven.ac.be/~m9612238/polen.htm#recep, via Lina [EUROPESErecepten]