zaterdag 1 oktober 2016

Dulce de Leche (Argentinië)

DULCE DE LECHE (ARGENTIJNSE ZOETE MELK SPREAD)

Dit traditioneel Argentijnse Smeersel wordt op brood gesmeerd, maar ook gebruikt voor taarten, koekjes, als saus op ijs, op flensjes of als basis voor ijs.

400 gram suiker
1 liter melk
mespunt bakpoeder
snuifje kaneel


Zet de ingrediënten voor de Dulce de Leche op een middel hoog vuur op. Laat het niet overkoken. Na een kwartier zet je het vuur net niet op z'n laagst. Je laat het mengsel nu nog 45 minuten zachtjes pruttelen. Roer zeker een keer per minuut. Na 45 minuten zal het mengsel mooi goud van kleur zijn. De substantie is goed als je bij het roeren de bodem van de pan ziet. Voor een meer saus-achtige substantie is maximaal 45 minuten goed, wil je een meer smeerbare substantie, dan laat je het ietsje langer pruttelen. Laat het vooral niet te donker worden. Laat de Dulce de Leche afkoelen. Bewaar hem in de koelkast in een afgedekt trommeltje of potje.

4 personen

land : Argentinië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Viviane Vanwynsberghe [De-Heksenketel]

Geen opmerkingen: