zondag 9 oktober 2016

Pommes frites

POMMES FRITES (PATATES FRITES)

Omdat niet alle pommes frites werkelijk lekker worden, geef ik u toch maar even een recept.

750 gram geschilde, grote aardappelen
zout
frituurvet


Snijd de aardappelen eerst rechthoekig bij, snijd ze dan in dikke plakken van 1 centimeter en deze weer tot reepjes. Was ze en droog ze in een doek. Maak het frituurvet heet, doch niet dampend. Bak hierin bij gedeelten de aardappelen gaar. Haal elke portie uit het vet als de aardappelen gaar zijn en laat ze op een grauw papier uitlekken. Maak daarna het vet dampend heet en bak de aardappelreepjes vlug lichtbruin en knappend. Laat ze even uitdruipen op grauw papier of in een vergiet. Schud er wat fijn tafelzout over.
Het voor de eerste maal bakken van de aardappelen kan tevoren geschieden of u koopt pakjes gevroren, één keer gebakken pommes frites. Voor het opdienen behoeft u de gare pommes frites dan nog maar even in het hete frituurvet bruin en knappend te bakken.

4 personen

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Mixed Grill / Heleen A. M. Halverhout