zondag 9 oktober 2016

Geroosterde feta in druivenbladeren (Israël)

GEROOSTERDE FETA IN DRUIVENBLADEREN

gepekelde druivenbladeren
kokend water
250 gram fetakaas
citroensap
paprikapoeder


Haal de gepekelde druivenbladeren uit de pot. Leg ze in een kom en schenk er kokend water op. Laat ze 30 minuten weken. Spoel de bladeren voorzichtig schoon en dep ze droog. Verwarm de grill 10 minuten voor. Snijd 250 gram fetakaas in blokjes van 2 centimeter en leg ze op aluminiumfolie op de bakplaat. Schuif deze 2 richels onder de grill. Rooster de blokjes 1 minuut, schep ze dan om en rooster ze nog 1 minuut. Leg op elk druivenblad een blokje kaas. Druppel er wat citroensap over, strooi er wat paprikapoeder over en vouw de blaadjes dicht tot pakketjes. Leg ze in een ovenschaal. Dek deze af met aluminiumfolie en houd de pakketjes warm in een lauwe oven.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Mediterrane keuken (Libelle) / Wilma van Hoeven