zaterdag 1 oktober 2016

Prodszney (Polen)

PRODSZNEY (SAUS MET WODKA)

Een erg geliefde warme saus voor bij de fondue...erg bijzonder recept uit Polen.

50 gram boter
1 ui fijngehakt
1 teen knoflook uit de pers
1 klein blokje tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepel gehakte peterselie
100 gram smeerpaté
1 winterwortel fijngesneden
1 deciliter bouillon
3 milliliter wodka
2 eetlepels zure room
zout
zwarte peper uit de molen


Fruit de ui glazig in de boter, voeg knoflook en wortel erbij en fruit 5 minuten. Hierdoor de paté en tomatenpuree mengen. Verhoog het vuur en laat aan de kook komen. Giet de wodka erop en steek aan. Verminder het vuur en laat de wodka uitbranden. Bouillon, peterselie, paprikapoeder erdoor roeren, kruiden met zout en peper en de saus zeven. Terug warm laten worden en de room erdoor roeren. Warm serveren.

4 personen

land : Polen
gerechtsoort : saus

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]