zaterdag 1 oktober 2016

Poolse aardappelschotel met paddenstoelen (Polen)

POOLSE AARDAPPELSCHOTEL MET PADDENSTOELEN

700 gram aardappelen
400 gram rundergehakt
250 gram champignons
1 ui
1 teen knoflook
1 eetlepel boter
2 deciliter bouillon
1 bekertje zure room
1 theelepel oregano
3 theelepels paprikapoeder
zout
versgemalen peper


Verwarm de oven voor op 240°C. Vet een ovenschaal in met wat boter. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter en bak hierin de gehakt rul. Snij de ui in dunne ringen en schaaf de aardappelen in dunne schijfjes. Hak de knoflook zeer fijn. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Vermeng de zure room met de bouillon. Schep de rulgebakken gehakt in de beboterde ovenschaal. Bedek het gehakt afwisselend met plakjes champignon en aardappelschijfjes. Strooi tussen ieder laagje wat zout, oregano, paprikapoeder en wat gehakte knoflook. Bedek de bovenste aardappellaag met plakjes champignon. Giet er voorzichtig het room-bouillonmengsel over en dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de aardappelschotel in 45 minuten gaar. Lekker met ijsbergsalade.

4 personen

land : Polen
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Manda [Receptenlijst]