zaterdag 1 oktober 2016

Gepocheerde eieren uit Polen (Polen)

GEPOCHEERDE EIEREN UIT POLEN

4 eieren
½ deciliter wijnazijn
300 gram resten van soepvlees
1 teentje knoflook
peterselie
1 blikje tomatenpuree
20 gram bloem
60 gram boter
broodkruim
zout
peper


Hak het soepvlees fijn. Schil het teentje knoflook en was wat peterselie. Hak beide fijn. Verhit 30 gram boter in een pan en bak hierin het vlees bruin. Doe er de tomatenpuree bij en strooi er de bloem over. Meng het goed op zacht vuur en doe er 1 deciliter warm water bij. Doe er zout en peper over, voeg er de knoflook en de peterselie bij en laat het zachtjes 10 minuten sudderen. Smelt 30 gram boter in een pannetje en laat hierin op klein vuur 5 eetlepels broodkruim bakken. Bereid de eieren als in met de wijnazijn. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, leg er de eieren op en bestrooi deze met het gebakken broodkruim. Serveer meteen.

4 personen

land : Polen
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]