zaterdag 1 oktober 2016

Kip op Poolse wijze (Polen)

KIP OP POOLSE WIJZE

1 kip
5 eetlepels olie
100 gram paneermeel
scheutje melk
100 gram gekookte ham
1 eetlepel fijngehakte bieslook
peterselie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 ei
4 artisjokbodems (uit blik)
4 zwarte olijven
zout
peper


Maak de kip schoon, bewaar de kippenlevertjes, die u samen met de ham, ui, het knoflook, de peterselie en het bieslook fijnhakt. Roer de melk door paneermeel, voeg dit met het ei bij het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de kip met een gedeelte van dit mengsel, prik de opening dicht met een cocktailprikker. Bak de kip in de hete olie aan alle kanten goudbruin, laat op een zacht vuur in 40 minuten gaar worden. Keer de kip regelmatig. Verwarm intussen de artisjokbodems in hun vocht. Leg de stukken kip op een voorverwarmde schaal, vul de artisjokbodems met de rest van de vulling nadat u ze eerst even hebt opgewarmd. Leg de artisjokbodems rond de stukken kip, overgiet het geheel met het bakvocht van de kip. Garneer met olijven en peterselie. Geef er gekookte aardappelen bij

4 personen

land : Polen
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Jozef van Houdt [lekkererecepten]