woensdag 16 maart 2016

De perfecte crêpes

DE PERFECTE CRÊPES

125 gram bloem
snufje zout
2 eieren
200 milliliter melk
50 milliliter water
5 eetlepels gesmolten boter


Zeef bloem en zout boven een beslagkom, zodat er geen klontjes in het beslag komen. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek hier boven de eieren. Voeg 100 milliliter melk toe en roer geleidelijk door de bloem. Voeg al roerende beetje bij beetje de rest van de melk, water en 1 eetlepel gesmolten boter toe. Roer het beslag glad. Laat 2 uur rusten. Dit voorkomt luchtbellen en het beslag wordt dikker, doordat de zetmeelkorrels uitzetten. Verhit een koekenpan met een doorsnede van 18 centimeter en kwast deze in met gesmolten boter. De pan moet goed heet zijn. De eerste crêpe mislukt vaak, omdat de pan nog niet heet genoeg is. Schep een juslepel met beslag in de pan en draai de pan rond tot het beslag gelijkmatig is verdeeld. Zet het vuur 1 minuut hoog, tot de bovenkant van het flensje droog is. Keer het flensje met behulp van een pannenkoekmes en schud de pan tot het flensje in het midden ligt. Bak de andere kant van de crêpe in 30 seconden goudbruin. Laat de crêpe vanuit de pan op een bord glijden. Leg tussen elke crêpe een stuk bakpapier zodat de crêpes niet aan elkaar vastplakken. Leg eventuele vulling op de laatst gebakken bleke kant van de crêpe, zodat de mooiste kant zichtbaar is.

4 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : basisgerecht

bron : Elle eten voorjaar 2001