woensdag 16 maart 2016

Spinazie met romige preisaus

SPINAZIE MET ROMIGE PREISAUS

1 dunne prei
½ bakje champignons
1½ eetlepel boter of margarine
1½ kilogram spinazie
1 zakje kaassaus
4 eetlepels slagroom
2 theelepels bouillonpoeder


Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In dunne ringen snijden en wassen. Champignons wassen, grote halveren. In pan boter verhitten. Prei en champignons 5 minuten zachtjes bakken. Spinazie wassen en uitzoeken. Met aanhangend water in pan doen.
Spinazie op hoog vuur in 5 minuten laten slinken. Af en toe omscheppen. In 10 minuten zachtjes gaarkoken. Intussen in steelpan kaassaus maken met 2½ deciliter water volgens gebruiksaanwijzing. Prei en champignons toevoegen en 1 minuut mee warmen. Slagroom erdoor roeren. Spinazie afgieten. Bouillonpoeder erdoor roeren. Overdoen in schaal. Preisaus erover schenken.

4 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip maart 1982

Geen opmerkingen: