woensdag 16 maart 2016

Forel met amandelen (Frankrijk)

FOREL MET AMANDELEN

100 gram bloem
zout
peper
4 forellen
75 gram roomboter
100 gram amandelen
100 gram roomboter
1 citroen
½ bosje peterselie
partjes citroen, bij het serveren


Haal de forellen door de bloem. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in de roomboter in 10 - 15 minuten goudbruin en gaar. Hou de forellen in de oven warm. Doe de amandelen in de hete pan en voeg 100 gram roomboter toe. Laat bruin worden en knijp dan de citroen in de hete boter uit. Breng op smaak met peper en zout. Leg op elk bord een forel, giet de hete boter met amandelen erover en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Serveer met een partje citroen.

4 personen

bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Elle eten voorjaar 2001

Geen opmerkingen: