woensdag 16 maart 2016

Witte chocoladetaart pliée

WITTE CHOCOLADETAART PLIÉE

1 ronde spekkoek

CHOCOLADEGANACHE:
250 gram witte chocolade, fijngehakt
250 milliliter slagroom
½ eetlepel koekkruiden

CHOCOLADEGLAZUUR:
250 gram witte chocolade, fijngehakt
90 gram boter, in blokjes

GARNERING:
325 gram witte chocolade


Smelt voor de ganache in een steelpan op zacht vuur de chocolade in de slagroom. Laat 10 minuten tegen de kook aan op het vuur staan en roer regelmatig. Laat 1 uur in de koelkast opstijven. Klop ganache en koekkruiden met een mixer stijf. Halveer de spekkoek en smeer de ganache tussen de 2 taarthelften. Smelt voor het glazuur chocolade au-bain-marie en roer de boter erdoor. Bestrijk de spekkoek met het glazuur. Smelt voor de krullen 300 gram chocolade en strijk dun uit op een werkblad. Duw een koksmes in een hoek van 45 graden van je af, zodat de chocolade een rolletje vormt. Maak zo kleine en grote rolletjes. Smelt de rest van de chocola en plak hiermee de kleine rolletjes rondom de taart. Leg de grote rolletjes op de bovenkant.

10 personen

bereidings- / opstijftijd : 40 / 60 minuten

gerechtsoort : gebak

bron : Elle eten voorjaar 2001