woensdag 16 maart 2016

Schelvis met wortel en prei

SCHELVIS MET WORTEL EN PREI

1 pak diepvries schelvisfilet (400 gram)
400 gram worteltjes
1 kleine prei
1½ eetlepel boter of margarine
1 theelepel bouillonpoeder
1 deciliter koffieroom
3 eetlepels (witte) vermouth


Vis 30 minuten laten ontdooien. In 3 stukken verdelen. Worteltjes wassen en in stukjes snijden. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In stukjes snijden en in vergiet wassen.
In pan boter smelten. Worteltjes 7 minuten zachtjes smoren. In kopje met 1 eetlepel heet water bouillonpoeder oplossen en toevoegen. Prei erdoor scheppen. 3 Minuten mee smoren. Vis erop leggen. Met deksel op pan in 8 minuten gaar stoven. Intussen schaal voorverwarmen. Vis uit pan scheppen. Room en vermouth door groente roeren. Vis erop leggen. 2 minuten mee warmen. Op warme schaal scheppen. Lekker met gepofte aardappel.

3 personen

voedingswaarde : 270 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip maart 1981