woensdag 16 maart 2016

Vis-staart in folie

VIS-STAART IN FOLIE

1 ui
1 kleine winterwortel
¼ knolselderij
1 kleine courgette (250 gram)
3 stronkjes broccoli
750 gram schelvis- of kabeljauwstaart
zout
2 laurierblaadjes
5 peperkorrels
3 eetlepels boter of margarine
5 eetlepels sherry


Ui pellen en fijn snipperen. Wortel schrappen, wassen en in dunne staafjes snijden. Knolselderij dik schillen, wassen en kleinsnijden. Courgette wassen, in lengte halveren en in dunne plakjes snijden. Broccoli wassen. Roosjes van stronken snijden. Stronken kleinsnijden. In pan weinig water aan de kook brengen. Toevoegen: ui, wortel, knolselderij, courgette en broccoli. 2 minuten koken. In vergiet laten uitlekken.
Oven voorverwarmen op 200°C. Vis onder koud stromend water afspoelen. Bestrooien met zout. In ovenschotel groot vel aluminiumfolie leggen, 25 centimeter groter dan schotel met zijkanten omhoog. Hierop helft van groenten leggen. Vis erop leggen. Rest van groenten, laurierblaadjes en peperkorrels erover verdelen. In steelpan boter smelten. Sherry toevoegen. Over vis schenken. Folie aan zijkanten en bovenop dichtvouwen. In midden van oven in 35 minuten gaar laten worden. Uit oven folie voorzichtig openvouwen. Direct opdienen. Lekker met aardappelpuree.

4 personen

voedingswaarde : 255 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 60 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip maart 1981