donderdag 3 maart 2016

Tajine met geroosterde cherrytomaatjes, feta en ingelegde citroen (Marokko)

TAJINE MET GEROOSTERDE CHERRYTOMAATJES, FETA EN INGELEGDE CITROEN

450 gram cherrytomaatjes
2 eetlepels olijf- of arganolie
4 teentjes knoflook, gehalveerd en geplet
1 theelepel suiker
1 - 2 theelepels fijngehakte gedroogde of verse chilipeper
1 - 2 theelepels gedroogde oregano
1 ingelegde citroen, schil fijngehakt
zeezout
120 gram feta


Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de cherrytomaatjes over de bodem van een tajine of ovenschaal met dikke bodem en besprenkel ze met de olie. Strooi de geplette teentjes knoflook rond de tomaatjes en bestrooi dan alles met de suiker, chilipepers en het grootste deel van de oregano. Schud een keer goed met de tajine en zet hem 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de tomatenvelletjes beginnen te rimpelen. Haal de tajine uit de oven en schep de helft van de ingelegde citroen erdoor. Bestrooi het gerecht met zout en de resterende oregano en zet het nog 5 - 10 minuten in de oven. Verkruimel voor het serveren de feta over de tomaatjes en garneer ze met de rest van de ingelegde citroen.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Vegetarische tajines & couscous : 65 Verukkelijke recepten voor Marokkaanse gerechten / Ghillie Başan