vrijdag 6 februari 2015

Met zeebanket gevulde paprika's

MET ZEEBANKET GEVULDE PAPRIKA’S

4 mooie rode paprika’s
250 gram basmatirijst
250 gram rozijnen
500 gram mosselen
200 gram kamschelpen (kleine coquilles)
100 gram rauwe, gepelde roze garnalen
3 tenen knoflook
80 gram boter
20 centiliter droge witte wijn
1 eetlepel korianderzaadjes
zout
peper uit de molen


Spoel de paprika’s af. Dep ze droog. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Zet ze in een ovenschaal waar ze net in passen. Kook de rijst met de rozijnen in 8 minuten gaar in gezouten, kokend water. Giet af en zet weg. Was de mosselen grondig. Laat ze uitlekken. Spoel de kamschelpen en garnalen onder de koude kraan. Laat ze uitlekken. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op matig vuur. Voeg de knoflook toe en laat 5 tot 10 minuten zachtjes fruiten tot de knoflook glazig en gaar is. Giet er de wijn bij, breng aan de kook en voeg de mosselen, kamschelpen en garnalen toe. Leg er het deksel op en laat 5 minuten sudderen op laag vuur. Laat even afkoelen en haal de mosselen uit hun schelpen. Schep er het rijst-rozijnenmengsel en de korianderzaadjes door. Laat onder regelmatig omscheppen sudderen tot het kooknat net opgenomen is. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de vulling in de paprika’s. Verhit de overgebleven boter in een kleine pan en giet over de paprika’s. Zet 20 minuten in de oven en bedruip af en toe met het vocht in de ovenschaal. Dek de paprika’s halverwege af met een vel aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet uitdroogt. Serveer direct uit de oven.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 40 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Fruits de mer (Larousse 100% genieten) / Colette Hanicotte

Geen opmerkingen: