vrijdag 6 februari 2015

Garnalen met citroengras

GARNALEN MET CITROENGRAS

15 gram gedroogde shii-take
800 gram grote garnalen (of gamba’s), vers of uit de diepvries
1 teen knoflook
een paar stengels citroengras
3 eetlepels olie
een snufje gemalen chilipeper
zout
versgemalen peper


Doe de gedroogde shii-take in een kom. Giet er zoveel kokend water over dat ze onderstaan en laat ze circa 1 uur weken.
Laat als je garnalen uit de diepvries gebruikt de garnalen op kamertemperatuur ontdooien. Pel verse garnalen als je die gebruikt en laat het laatste segment van de staart er aan zitten. Giet de shii-take af en snijd ze in plakjes.
Pel de teen knoflook en hak hem fijn. Spoel het citroengras onder de koude kraan en dep het droog met keukenpapier. Snijd de uiteinden bij en trek er een paar buitenblaadjes af. Leg die weg voor het garneren en hak de rest van de stengels citroengras fijn.
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak ze ongeveer 4 minuten, waarbij je ze regelmatig omschept. Bestrooi met zout, peper en chilipeper en voeg de knoflook, het citroengras en de shii-take toe. Schep alles goed om. Draai het vuur matig en laat nog 2 minuten bakken tot alles goed heet is. Schep de garnalen uit de pan over op een voorverwarmde schaal en garneer met de apart gehouden blaadjes citroengras.

4 personen

weektijd / voor- / bereidingstijd : 1 uur / 30 / 6 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Fruits de mer (Larousse 100% genieten) / Colette Hanicotte

Geen opmerkingen: