vrijdag 6 februari 2015

Garnalen met kokosmelk

GARNALEN MET KOKOSMELK

16 rauwe steurgarnalen
3 eetlepels geklaarde boter (of olie)
20 centiliter kokosmelk
zout
versgemalen peper


Pel de garnalen. Spoel ze onder de koude kraan en dep ze goed droog met keukenpapier.
Verhit de boter in een koekenpan. Doe er de garnalen in en laat ze onder regelmatig omscheppen 2 tot 3 minuten bakken tot ze mooi gekleurd zijn.
Giet er de kokosmelk bij. Bestrooi met zout en peper en schep goed om. Draai het vuur laag en laat het geheel nog 10 tot 15 minuten zachtjes sudderen.
Schep alles over in een dienschaal en dien meteen op. Geef er gestoomde basmatirijst bij.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Fruits de mer (Larousse 100% genieten) / Colette Hanicotte

Geen opmerkingen: